Broberg-nej.

Okej.

Seminarie del 2 avklarat. Nu blir nästa tentan.


Och jag har gått och blivit förkyld, pissjobbigt!
hade ju velat gå på Robert Broberg på söndag :(
vill ju inte gå dit och sitta och hosta liksom.
Sur! :(



Shoe.

\,,/

Såg precis att jag har glömt att skriva här..
Har rätt mkt att göra just nu.

Vi fick ju tillbaka våra tentor förra veckan and guess what -- jag failade.
Meen fick komplettera så lämnade in nya svar på två frågor i onsdags och nu har resultatet ändrats på portalen så jag är nu godkänd.
Trots mkt kvar att göra.
Jag och min grupp ska ha seminarie på tisdag om Twilight-fenomenet. Så jag ska imorgon roa mig med att börja med att faktiskt kolla på filmen och sen börja läsa på olika sidor och så.
Sedan efter det är det ca en vecka till nästa tenta..
Så som sagt, mkt att göra.

Helena ska komma upp också, hon kommer den 3/11, dagen innan tentan så det blir roligt :D

Nu måste jag tänka lite på vad jag har glömt..

Jo, Mia och Johan var här i söndags med barnen, väldigt roligt :)

Och idag.. träffade jag Lisen och Torsten på stan.. var lite skumt men rätt skönt ändå att "ha det ur världen" med tanke på hur nervös jag blir för allt.

Imorgon ska jag och några av tjejerna åka till Bodaborg -- ska bli jävla nice :D
http://www.bodaborg.se/


nu tror jag att jag har fått in det viktigaste..
Ett väldigt spritt och lite små rörigt inlägg men det får ni leva med.




Shoe.

Tisdag

Som sagt så var ju jag hemma i Sthlm i helgen..
Det var skönt att vara hemma igen. Även fast det kanske var lite småkonstigt, speciellt när man tänkte på att man bara var där på besök och inte tvärtom..
I fredags hände det inte så mkt, gick och la mig tidigt, var så sjukt trött.
I lördags var det ju Veolia-bio så jag drog med mig Linda, Helena, Nea, Doris, Sas, Åsa och Gustaf till Park och så såg vi förhandsvisning av Upp. Den var väldigt bra. Inte riktigt vad jag hade väntat mig dock men det behöver ju inte innebära att den var dålig. Lite små sorglig, rolig -- disney helt enkelt ^^
Efter det bar det av hemåt till middag och sedan dog jag i princip framför datorn. Var totalt slut!
    Söndag då. Började med att följa med mamma till Maxi och inhandla lite till middagen och sedan träffade jag Sado en snabbis. Så vi satt utanför och pratade en stund.
Sedan kom Mormor, Rolle, Stina och Leo över på middag och det var trevligt. Skulle ha träffat Sas efter men tiden och orken fanns inte så vi sa att vi ses när jag kommer hem igen sen.

Igår.
Dagen började med att pappa kom och plockade upp mig, Osbourne och alla saker jag skulle ha med mig upp.
Sen åkte vi först till södertälje eftersom jag skulle till doktorn.
Tänker inte gå in på vad som sas och så för det är min ensak och inte direkt roligt.
Iaf, efter det bar det av uppåt.
Osbourne var lugn hela vägen upp, mjauade lite i början men sedan var han praktiskt taget tyst.
När vi väl var framme så bar pappa och jag upp alla saker och Osbourne och sedan följde jag med honom ner igen och sa hej då. Tyvärr kunde han ju inte stanna eftersom han skulle jobba idag men han hann ju se lägenheten lite iaf, och campus pekade jag ut.
Osbourne gick igenom hela lägenheten, gick fram och tillbaka och var mig i hälarna hela tiden :)
Märktes på ögonen att han var drogad -- var lite läskigt faktiskt..

Till sist,  idag då.
Idag har varit en lugn dag. Hämtade paket i Valla så nu har jag fått min nya webcam och mina disneyfillmer jag beställt (Bolt+Aristocats). I övrigt som sagt en lugn dag..
Så lugn att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva..
Jag lär nog gå och lägga mig snart dock, är galet trött så tror inte jag orkar så mkt längre.



Shoe.

Hemma

Tänkte bara säga att jag sitter hemma nu, i mitt eget rum, vid mitt skrivbord -- visserligen vid fel vägg men ändå :p
Kan ju säga att Bobo totaldissade mig när vi kom hem (mamma plockade upp mig hos mormor), han blev mer glad över mamma. Osbourne brydde sig knappt utan det första han gjorde var att vända på rumpan och gå åt andra hållet.. Ella däremot <3 Hon blev så glad och kom fram och skulle kramas och framför allt pussas.
helt underbart <3 just nu ligger hon på min säng och sover -- Tror Osbourne ligger under sängen om han inte gått.. han låg på kanten först men sen rullade han sakta in under sängen som att om han rullade saakta skulle ingen märka om han försvann..

Mamma, Ante och Conny var ju också glada att jag kom hem såklart.

Just nu kan jag inte tänka, skriver mer imorgon eller senare.



sHoe.

X2000

God morgon världen.


Studieresan var helt okej (för den som inte visste så var jag på studieresa ons-tors.
Resan började med att vi åkte ner till sundsvall och träffade hotellchefen för scandic som berättade om deras koncept och så. Förresten, på vägen ner utförde de första av våra cicerongrupper sina tal om diverse ställen på vägen. En av grupperna nämnde ngt som heter Forsleden. Lät rätt underbart.. Var typ badställe med laguner och turkost vatten och grejer.. så det kanske man borde kolla in!
Efter det fick vi lunch där och så bar det av vidare till Birsta City.
Så vi blev visade Ikea iaf :p
Väl i Birsta så träffade vi chefen för Birsta City (shoppingcentret), hon var helt okej men hördes att hon var galet nervös. Hon skrattade på de mest skumma ställen och blev helt till sig typ när ingen skrattade med henne.. så hennes röst med allt med skakig och så började hon gnida på bröstkorgen typ så tillslut var hon alldeles röd..
Kan inte ha varit så roligt för henne.. Efter det så fick vi cirka en halvtimme att gå runt och shoppa lite. Jag gick till ÖB och tittade men de hade ju absolut ingenting roligt förutom typ godis och läsk men det ville jag ju inte köpa.
Tror klockan hade hunnit bli tre nu när vi skulle åka vidare till nästa ställe, härnösand eller snarare Vårdkasen.
Väldigt vackert berg, helt galet vacker utsikt! Fotade lite men vet inte hur bra bilderna blev egentligen, solen låg rakt mot en så såg knappt vart man fotade haha.
Därifrån bar det av vidare mot Höga Kusten.
Första stoppet där blev "den södra ingången" med den enorma hängbron som är Nordens största -- och tror vi kom fram i bussen till att det kanske är europas största också. Helt makalös var den! Plus att solen hade börjat dra sig neråt så den var helt underbar, slog helt klart ut bron vid gullmars från första platsen med hästlängder..
Gud nu minns jag inte vart vi åkte sen.. har för mig att vi stannade ngn mer stans innan vi åkte till Norrfällsviken men kanske inte då.. Iaf så sov vi där, i Norrfällsviken. Det var en rätt stor säsongscamping. De hade Minigolf, vanlig golf (tror jag), Bastu, Grillstuga och flera saker. Så där skulle jag nog rekommendera er att åka. Precis nedanför infarten till campingen så finns det en liten havsvik typ där man kan parkera båten och bada. Tänk er att bada där liksom, Hav - Vackra berg - sol. Blir det mkt bättre än så? Nära Mannaminne ligger det också.
Nu är vi inne på torsdag då..
Vi började dagen med att åka till Mannaminne.  Först pratade Maria Lundkvist - Destinations utvecklare för höga kusten om hur de håller på att planerar för att få igång en Höga Kusten Turism. Hon pratade väl i cirka en halvtimme och alla höll på att dö.. var rätt tråkigt.. Eller föreläsningen i sig var väl intresasant men hon blev lite långrandig. När hon var klar presenterade hon Anders, som har byggt hela Mannaminnes 66 stugor helt själv.
Och där har vi en heeelt underbar person! Anders, stockholmare och lite smågalen, rolig och helt underbar.
Han väckte typ alla med första meningen. Han drog paralleller till Jimi Hendrix, Bob Dylan, Politiker - You name it!
Gud alltså, var nästan så man ville stanna där och hjälpa honom. Hade nog blivit väldigt roligt.
Tillbaka dit ska jag definitivt. Och för er som inte vet vad Mannaminne är så kan man säga att det är typ som Skansen fast utan djuren. Och det är inte bara svenska hus utan de har ett från kina, norge, tyskland, ungern - har ett på g från Korea bland annat. De är också Norrlands största attraktion - alltså de har flest byggnader eller ngt liknande. Och de håller på att försöka expandera. Förutom Korea huset som är på ingång ska de även bygga ett hotell där -- 32 personer tror jag det var kan sova och man kan ha konferans och så.
Anders (han är kostnär förresten) jobbar också för att få igång bygden runt omkring så det blir lite större och de kan sammarbeta och på så sätt kanske skaffa sig fler. Han har planer på att lägga räls bort till byn med bodarna och affärer så man kan åka med gamla tåg, eller sätta in veteranbussar som går emellan eller också -- importera Amishvagnar från USA och låta de dra folk fram och tillbaka. Ballt! :D

Nu började det bli långt här..
Efter Mannaminne åkte vi till Skuleberget och Naturrum. Det var inte så roligt.
Lite intressant var det dock när vi fick gå i utställningen själv och titta. Kollade på en film om Floran på Berget och det var intressant faktiskt. Tyvärr kom vi aldrig upp på berget eller ens till grottan för vi hade spräckt schemat plus att liften inte var igång så hade ju tagit evigheter..
Efter Skuleberget tror jag vi åkte hela vägen hem. Jag och Martin ciceronade om Borgvattnet - Tror det gick rätt bra iaf. Hoppas bara Bosse tycker det också.

Nu då.
Precis just nu sitter jag på tåget, X2000 till Sthlm.
Har suttit här cirka en och en halvtimme nu (kan säga att så här långt har det tagit mig en halvtimme att skriva detta O.o)
Är framme vid elva, måste säga att jag längtar lite hehe.
Ska bli så skönt att komma hem.
Och skönt att helena möter mig :D tack <3

Nu ska jag springa på toa innan ngn annan hinner före - Är ngra som springer fram och tillbaka konstant..



Shoe.

Måndag

Idag har det inte hänt så mkt speciellt.
Hade introduktionsföreläsning för nästa del av kursen, som handlar om konsument beteende.
Tror det kan bli rätt intressant.
På vägen hem passade jag på att köpa lite dricka och godis - för tågresan mamma :p

Väl hemma kom jag på att jag faktiskt hade en jäst i kylskåpet som faktiskt gick att använda
så jag bakade bullar idag :D
Tänk om jag hade kommit på det igår när det faktiskt var kanelbullens dag - duh liksom :p
Men de blev goda bullar, sitter med en nu.
Tänkte att jag faktiskt borde smaka en iaf.. en gräddad.. :p
De ogräddade är ju nästan godast ^^ Fast man kanske inte alltid mår så bra efter men det är ju gott
så man får ju offra sig lite :p

nu ska jag inte göra så mkt.
Tänkte äta min bulle, kolla klart på frasier och sen ska jag försöka sova.
Måste ju börja idag med att försöka komma upp någorlunda tidigt imorgon så jag kommer upp på onsdag och
inte missar bussen för studieresan.. och ännu mer för tåget hem på fredag.
juste, för det första; På onsdag ska vi åka på studieresa. Vi ska till Sundsvall, mannaminne och höga kusten.
Ska nog bli rätt roligt - hoppas jag iaf.
För den andra; Det går ingen jävla buss på fredag! Mitt tåg går 06.00 från stationen och jag måste gå dit..
vill ju vara där till iaf senast halv sex vilket gör att jag borde gå hemifrån ca... senast 04.30 O.O
Vet ju inte hur lång tid det tar att gå dit.. men tar ca en halvtimme att gå till centrum om man gick rätt snabbt och det lär jag ju inte göra på fredag.. konkandes på väskor och trött...
Aja men det löser sig nog. Bara jag hinner med tåget är ju allt lugnt.


Nu fraiser.



Shoe.

Morfar

Just nu sitter jag och tittar på Åsa-nisse, den tredje filmen och den andra för mig ikväll.

Jag sitter också och försöker hitta den där släktforskningen som en tjej gjorde där jag finna med..
Istället snubblade jag över en annan sida jag inte var medveten om.
Snacka om hjärtesorg </3

http://web.comhem.se/~u06700254/morfar.htm



lördag

Jahapp och så var det lördag igen.
Men en lugn sådan.

Igår hade jag min första tenta. Var jävligt nervös med tanke på att bussen härifrån in till stan var för tidig så hann inte med den tidiga bussen till tentan utan fick ta den som gick 65 min senare.. Men vi hann precis (var inte den enda som tog den bussen) så det var ju frid och fröjd.
Men det hindrade inte mig från att bli lätt panikslagen på vägen dit..
Själva tentan i sig kändes som att den gick rätt bra, var lättare än vad jag trodde att den skulle vara med tanke på att jag inte kom ihåg ett piss innan jag läste frågorna och fick lite flashbacks..
Så, så länge jag slipper omtenta är jag nöjd..

Idag har jag varit lite duktigare faktiskt.
Började med att åka till Valla för att returnera jackan jag beställde från Ellos. Den var jätteskön och så men den var på gränsen till för kort så kändes inte bekväm. Så han fick åka tillbaka igen.
Sedan när jag kom hem så har jag läst hälften av läsanvisnarna inför föreläsningen på måndag.. ALDRIG hänt förut :p Så jag känner mig rätt nöjd. Hade tänkt läsa de två artiklarna ur kompendiet också men mina ögon tåras hela tiden när jag försöker läsa, känns som om jag har ngn ögonfrans eller ngt som irriterar men jag ser inget -_-

Så nu ska jag diska och sedan vet jag inte, sätter väl på en film eller ngt.
Hade tänkt baka bullar men kom på att jag glömde köpa jäst :p så aja :p




Shoe.

RSS 2.0